• Főoldal
  • Blog
  • Korszerű őrjárat ellenőrző rendszer csekkoló készülékek helyett

Korszerű őrjárat ellenőrző rendszer csekkoló készülékek helyett

Létrehozás dátuma2023-04-18 15:04:59
Utolsó módosítás dátuma2023-04-18 17:06:51
Az őrző-védő cégek, illetve általánosságban bármilyen cég akik biztonsági őröket foglalkoztatnak, gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudják ellenőrizni az őreik munkáját. Ez könnyen eredményezhet lefedetlen területeket, alvó őröket és hasonló problémákat. Az őrjárat ellenőrző rendszer és az ehhez kapcsolódó készülékek emiatt szerves részévé váltak ennek a szakmának.
Korszerű őrjárat ellenőrző rendszer csekkoló készülékek helyett

Ha őrjárat ellenőrző rendszer, akkor a legtöbb embernek az RFID technológiával működő biztonsági őr csekkoló jut eszébe. Ez úgy néz ki, hogy a fontosabb pontokra kihelyeznek egy-egy korongot, amihez az őrnek egy elemlámpához hasonló “botot” oda kell érintenie. Ha már használtunk ilyet, akkor tudjuk, hogy sajnos át lehet verni azzal, ha az őrök leveszik a helyéről ezt a kis korongot, beviszik az őrbódéba és a megfelelő sorrendben hozzáérintgetik a leolvasóhoz. Az RFID pontokat műszak végén visszateszik és senki sem jön rá, hogy mi történt. Persze vannak más technikák is, elég beírni a keresőbe, hogy csekkoló rendszer átverése.

Hogy lehet kizárni a csekkoló rendszer hibáit?

Talán a legjobb stratégia, ha nem a felhasználást, hanem az eredeti célt nézzük. Mi ugye azt szeretnénk látni, hogy az őreink milyen utat jártak be a szolgálat során, mi az amit ellenőriztek és mi az ami esetleg kimaradhatott. Ehhez pedig a teljes útvonal ellenőrzése egy sokkal jobb megoldás, hiszen ekkor nem csak a fontosabb pontokat, hanem minden mozgást látunk az adott szolgálatban.
Ilyen rendszerek természetesen évek óta elérhetőek, azonban szinte csak olyan van közöttük, amely saját, egyedi elektronikát használ, amiért külön pénzt kell fizetni, a rendszer használati díján felül.
2023-ra azért megszokhattuk, hogy nagyjából mindenki zsebében van okostelefon, ami rendelkezik GPS antennával. Miért nem ezt használjuk?

Miért cseréljem le a csekkoló rendszeremet? Miért jobb a Trinity Guard?

Az okostelefonos őrjárat ellenőrző előnyei:

  • A biztonsági őrök nem tudják átverni: Ez a legfontosabb előnye. A csekkoló átverő technikák itt nem működnek, mivel az egész rendszer GPS technológiát használ, melyet az őrök nem tudnak befolyásolni.
  • Könnyen beszerezhető és pótolható: Nem csak egy konkrét hardver képes a szoftver futtatására, hanem gyakorlatilag bármilyen telefon vagy tablet, amire Android vagy iOS operációs rendszert lehet telepíteni.
  • Egyszerű használat: Nincs szükség hibakódok megjegyzésére és led villogások számolgatására. A járőrellenőrző felület egyértelmű információkkal szolgál mindenről, ikonok, képek és szövegek formájában. Mivel appokat mindenki használ, így a tanulási fázis sokkal rövidebb.
  • Összességében alacsonyabb ár: Ha az őreinknek van okostelefonja, elegendő feltenni arra az appot és meg is vagyunk, nem kell fizetni a célhardverért.
  • Kiszámíthatóság hosszabb távon is: Biztosak lehetünk benne, hogy az okostelefonok nem fognak egyhamar eltűnni. Ha valamiért bővíteni szeretnénk a rendszert (például új dolgozókat vettünk fel) vagy a jelenleg használt eszköz tönkremegy, akkor legrosszabb esetben vehetünk egy újabbat, jobbat. Ha viszont a célhardverünk megy tönkre pár év alatt, akkor megtörténhet, hogy nem tudunk belőle újat venni, mert nem gyártják vagy ahogy az utóbbi években láttuk, a félvezetőhiány miatt irreálisan magas összegekért jutunk csak hozzá, ha egyáltalán beszerezhető. Persze ugyanez igaz a későbbi bővítésre is.
Biztonsági őr modern eszközökkel

Mire használható egy ilyen őrjárat ellenőrző rendszer?

  • Az nyilván alapvető, hogy ellenőrizhetjük az őreink munkáját, ezen kívül küldhetünk nekik értesítéseket, emlékeztetőket is.
  • Ahhoz hogy hatékonyan tudjunk nagyobb objektumokat, telephelyeket is őrizni, időközönként érdemes változtatni az útvonalakon. Szerencsére ez is egyszerűbb egy okostelefonos őrjárat ellenőrző segítségével, hiszen elég a webes felületen megváltoztatni az ellenőrzési pontok sorrendjét és az őr már látja is a telefonján egy élő térképen, hogy pontosan merre kell mennie.
  • A kommunikáció is könnyebbé válik: A beépített live-chat segítségével a dolgozók azonnal értesítést kapnak az új üzenetekről. Itt nem csak szöveg, hanem kép és hangfelvétel is küldhető, nem szükséges minden apró részletet begépelni.
  • A problémák jelentése is jelentősen felgyorsítható, egy incidens beküldésével. A jelentés mellé csatolhatóak fotók, amiket a cég biztonsági őrei és parancsnokai azonnal megkapnak, a bejelentés pontos helyével együtt. Ennek köszönhetően gyorsan tudnak reagálni az esetleges rendbontásra, betörésre és egyéb biztonsági problémákra.
  • Mivel minden adat digitálisan tárolásra kerül, ezért a munkaidő nyilvántartás és a szolgálati napló elkészítése. A munkáltató egy gombnyomással exportálhatja mindkét dokumentumot az általa választott időtartamra. Nem kell többé kézzel, manuálisan összeszedni, hogy ki, mikor és mennyit dolgozott.
  • Hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, de minden terméknél és szolgáltatásnál fontos a támogatás. Ez nem csak hibaelhárítást jelent, hanem későbbi fejlesztéseket is, melyek a felhasználók igényeiből alakulnak ki.

Összességében láthatjuk, hogy egy modern őrjárat ellenőrző számos előnyt nyújthat nekünk a régi rendszerekhez képest, nem csak a munka közvetlen hatékonyságában, hanem költségekben és az őrzéshez tartozó adminisztratív, és betanítási feladatokban is. Mindezt úgy, hogy hosszú távon is számíthatunk rá.

A Trinity Guard az itt felsorolt előnyökkel mind rendelkezik és még ennél is többel! A teljes járőrellenőrző rendszer folyamatosan frissül webes és mobil oldalon is, melynek köszönhetően mindig naprakész és biztonságos marad, illetve új funkciók is kerülnek be a már megszokott, alapfunkciók mellé. Fontosnak tartjuk, hogy minden felhasználónk elégedett legyen, emiatt kéréseket és ötleteket is szívesen fogadunk a fejlesztésekkel kapcsolatban.

A kipróbálás teljesen ingyenes és további kötelezettségektől mentes, egy demó felhasználó igénylésével minden funkció kipróbálható. Az alkalmazás elérhető Androidra és iOS-re is, így az eltérő operációs rendszerek sem jelenthetnek akadályt!

    Kipróbálná a Trinity Guardot?

    Vegye fel velünk a kapcsolatot! Adunk egy ingyenes demó felhasználót, mellyel minden funkciót kipróbálhat.